ΗΠΑ και Νότια Κορέα συνεχίζουν τις προβοκάτσιες [USA and South Korea Continue the Provocative Acts]


Το αεροπλανοφόρο «Τζόρτζ Ουάσιγκτον» πλέει προς την Κίτρινη Θάλασσα για να συμβάλει στη νέα πρόκληση ενάντια στη ΛΔ Κορέας.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ – ΣΕΟΥΛ – ΠΕΚΙΝΟ.– Η ΛΔ Κορέας προειδοποίησε χτες ΗΠΑ και Ν. Κορέα ότι φέρνουν την Κορεατική Χερσόνησο πιο κοντά στο χείλος του πολέμου με αφορμή και τις νέες στρατιωτικές ασκήσεις που αναμένεται να πραγματοποιήσουν από αύριο, Κυριακή, σε διαφιλονικούμενη περιοχή της Κίτρινης Θάλασσας με τη συμμετοχή του αμερικανικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου «Τζορτζ Ουάσιγκτον».

Παράλληλα, οι βορεοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι ασκήσεις πυροβολικού σε απόσταση αναπνοής από το νησάκι Γεονπγεόνγκ (όπου έγιναν την Τρίτη οι ανταλλαγές πυρών), διαμηνύοντας πως δεν πρόκειται να παραχωρήσουν ούτε σπιθαμή από το έδαφος ή τα εγχώρια ύδατα της χώρας στους ιμπεριαλιστές. Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός πως οι ρίψεις πυροβολικού από το βορειοκορεατικό στρατό πραγματοποιήθηκαν δίχως να πέσει το παραμικρό βλήμα στο νοτιοκορεατικό έδαφος, ενώ συνέπεσαν χρονικά με την ώρα που ο Αμερικανός στρατηγός Ουόλτερ Σαρπ (διοικητής των περίπου 28.000 Αμερικανών πεζοναυτών στη Ν. Κορέα) επέλεξε να κάνει επιθεώρηση στο νησάκι Γεονπγεόνγκ…

Στο μεταξύ, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη ΛΔ Κορέας αντιτάχθηκε σε περαιτέρω πολιτικές απομόνωσης της Πιονγιάνγκ, κάνοντας έκκληση από τη Σεούλ να συνεχίσει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το βορειοκορεατικό λαό.

Μέσα σε όλα αυτά, το Κέντρο Διεθνούς Δράσης (IAC) του Αμερικανού πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ράμσεϊ Κλαρκ, που έχει αντιταχθεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις τουλάχιστον της τελευταίας 15ετίας, υψώνει φωνή αντίδρασης στις προβοκάτσιες και στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ στην Κορεατική Χερσόνησο, συγκεντρώνοντας υπογραφές σε κείμενο που ζητεί την άμεση παύση των στρατιωτικών ασκήσεων και των προκλήσεων της κυβέρνησης Ομπάμα και του προέδρου Λι στη Ν. Κορέα, την αποχώρηση των νοτιοκορεατικών και αμερικανικών πολεμικών πλοίων από την περιοχή, τον τερματισμό των αμερικανικών και άλλων κυρώσεων κατά της ΛΔ Κορέας, την άμεση υπογραφή συμφωνίας ειρήνης για να τερματιστεί η εμπόλεμη κατάσταση που συνεχίζεται από το τέλος του Κορεατικού Πολέμου το 1953 και να αποχωρήσουν τώρα οι 30.000 Αμερικανοί πεζοναύτες που παραμένουν στη Ν. Κορέα ως κατοχικές δυνάμεις.

Ολόκληρο το άρθρο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΕΔΩ

This entry was posted in Άρθρα (Articles) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.