Όταν η γελοιότητα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας προκαλεί την νοημοσύνη μας…

When the ridiculousness of the imperialistic propaganda moves outside the edge of tolerance…

Ένας φίλος μας έστειλε ένα κείμενο που αποτέλεσε την βάση για αυτήν την δημοσίευση. Αφορά σε μερικά πρόσφατα, υποτιθέμενα «συμβάντα» – όπως ίσως θα θυμάστε – που αφορούσαν την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου της ΛΔ της Κορέας στο Παγκόσμιο Κύπελο της Ν. Αφρικής, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες βδομάδες….

Ένα μικρό παράδειγμα φαιάς προπαγάνδας με στόχο την δημιουργία εντυπώσεων και κλίματος παγκόσμιας καταδίκης ενάντια στη ΛΔ της Κορέας είναι το παρακάτω χρονογράφημα «σκοτεινών» δημοσιευμάτων.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010, εφημερίδα “ΤΟ ΒΗΜΑ”.
“Έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο; Αγνοούνται τέσσερις ποδοσφαιριστές της Βόρειας Κορέας”

……………………………………………………………………………………………………………….
Την ίδια μέρα (18 Ιουνίου 2010) στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”:
“Λύνεται το μυστήριο με τους 4 “εξαφανισμένους” παίκτες της Β.Κορέας”


——————————————————————
“Ο Πακ Σουνγκ Χιόκ (αριστερά στη ΦΩΤΟ) είναι ένας από τους τέσσερις Βορειοκορεάτες που αγνοούνται.” Έγραφε η “Ελευθεροτυπία” στη λεζάντα…

Ενάμιση μήνα μετά, την Τρίτη 3 Αυγούστου 2010, στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία”:
“Μεσαιωνικοί δημόσιοι εξευτελισμοί”

Ποιες όμως οι πηγές των «ειδήσεων»; Ποια η τεκμηρίωση τους;
Μετά από μια στοιχειώδη έρευνα, μας αποκαλύπτεται ένα ιδιαίτερα βρώμικο σκηνικό. Οι “ειδήσεις” μας έρχονται από την ιστοσελίδα “RADIO FREE ASIA” που αποτελεί δημοσιογραφικό όργανο της CIA στην περιοχή της Ασίας σε εννέα γλώσσες.

Την ίδια είδηση αναπαρήγαγε και η ιστοσελίδα chosun.com που αποτελεί διαδικτυακό δημοσιογραφικό όργανο μιας φιλο-αμερικανικής οργάνωσης βορειοκορεατών «αντιφρονούντων» με έδρα την Ιαπωνία, που χρηματοδοτείται και υποστηρίζεται από την CIA.

“N.Korean Footballers Publicly Humiliated”

Οι «αριστερές» εφημερίδες των «αριστερών» μεγαλοεκδοτών της χώρας μας (Βήμα, Έθνος, Ελευθεροτυπία κλπ), αλλά και τα κρατικά και τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια των υπολοίπων μεγαλοεφοπλιστών, δεν μπήκαν βέβαια στον κόπο να διασταυρώσουν την «είδηση». Ούτε που τους πέρασε από το μυαλό ότι η Βόρεια Κορέα είναι στο στόχαστρο των ΗΠΑ-ΕΕ και ότι ενδεχομένως τέτοιου είδους «ειδήσεις» θα μπορούσαν και να είναι κατασκευασμένες για να αυξήσουν τις ήδη τρομερές πιέσεις προς τη Λαϊκή αυτή Δημοκρατία. Όταν μάλιστα, οι «ειδήσεις» αυτές συμπίπτουν χρονικά με τις συνεχείς ανοιχτές απειλές και το συνολικό σκηνικό νέας εισβολής των ΗΠΑ και πολέμου ενάντια στην ΛΔ της Κορέας, κάθε τέτοιου είδους «είδηση» αυτονόητα θα έπρεπε να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι οι «ειδήσεις» αυτές τους βόλευαν όλους, αφού συνεισέφεραν στην αντικομμουνιστική προπαγάνδα η οποία ήταν και είναι σε εξέλιξη στη χώρα μας σε μια παράλληλη κατεύθυνση («το ΚΚΕ απειλεί την δημοκρατία, τους θεσμούς» κλπ), με τον ίδιο βέβαια στόχο: την πολιτική συνείδηση του εργαζόμενου.

Μια ολιγόλεπτη επίσκεψη στην κατά τα άλλα ..«έγκυρη» ιστοσελίδα των κορεατών συνεργατών της CIA στην ΝΑ Ασία, μας δίνει – μεταξύ άλλων – δεκάδες «ειδήσεις» σχετικά με την ποδοσφαιρική ομάδα της ΛΔ της Κορέας, όλες με το ίδιο …άρωμα ραφιναρισμένου αντικομμουνισμού. Ενδεικτικά:

N.Korean Footballers Train Out of Sight in S.Africa

N.Korea Shows Pirate Broadcasts of World Cup

“N.Korean Football Coach Gets 14 Hours of Hard Labor”

Και εντέλει η λύτρωση!.. Στις 18 Αυγούστου οι …στυγνοί κόκκινοι τύραννοι δίνουν στον προπονητή της ΛΔ της Κορέας μια 2η ευκαιρία..
“N.Korean Football Coach ‘Given 2nd Chance”

………………………………………………………………………………

Μετά από όλα αυτά και αφού είχε αναπαραχθεί η κατασκευασμένη είδηση σε χιλιάδες διαδικτιακές σελίδες, η ΦΙΦΑ – σχεδόν στα μουλωχτά -παραδέχτηκε ότι δεν υπήρξε τιμωρία, ούτε διαπόμπευση των μελών της Εθνικής Ομάδας της Κορέας:

Το προπαγανδιστικό μοτίβο με τους «καταπιεσμένους που ψάχνουν ευκαιρία για να γλιτώσουν από τα νύχια του ολοκληρωτικού καθεστώτος» έχει παίξει στο Hollywood και αλλού, μέσα σε εκατοντάδες CIA-sponsored «πολιτικά δράματα» “based on a true story” όπως και μέσα από το παγκόσμιο δίκτυο των ΜΜΕ που βρίσκονται στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού. Βασίζεται στην απλότητα της γνήσιας γκεμπελικής μεθόδου προπαγάνδας: λέγε-λέγε, κάτι θα μείνει…

Είναι βέβαιο ότι κάποιοι έχουν ήδη σχηματίσει μια «τεκμηριωμένη» άποψη, καταδικαστική για το κοινωνικό σύστημα της Βόρειας Κορέας.

Μετά από όσα περιγράψαμε, ίσως πρέπει να μπει μια υποσημείωση: Αυτή η «τεκμηριωμένα» εχθρική στο κοινωνικό σύστημα της ΛΔ της Κορέας άποψη, βασίζεται – πέρα από υπαρκτά λάθη και αδυναμίες – κατά κύριο λόγο σε πολλά μικρά-μικρά παρόμοια «περιστατικά» που κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται σχεδιασμένα από ειδικές υπηρεσίες προπαγάνδας και διαμόρφωσης της κοινής γνώμης και στη συνέχεια διοχετεύονται σε ολόκληρο τον πλανήτη, στους κατά τόπους ντόπιους dealers των αποκαλυπτικών και συχνά σοκαριστικών αυτών “ειδήσεων” (αστικά ΜΜΕ, αστικά κόμματα, αστικά σχολεία, εκκλησία κλπ) .

Ανεξάρτητα λοιπόν από το τι – βάσιμα ή μη – πιστεύει ο καθένας για την πολιτική κατάσταση στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας, το παραπάνω χρονογράφημα «σκοτεινών» δημοσιευμάτων της διεθνούς και εγχώριας “αθλητικο-πολιτικής δημοσιογραφίας”, το λιγότερο υποχρεώνει τον καθένα μας να αμφιβάλει συνεχώς και να ελέγχει με ταξικό κριτήριο (ποιός μου λέει την είδηση; και γιατί;) την αξιοπιστία και την εγκυρότητα των πηγών της ενημέρωσης.


Video Clip: Φίλοι και οπαδοί και η εθνική ομάδα Ποδοσφαίρου της ΛΔ της Κορέας στα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλου της Νοτίου Αφρικής. Η επιστροφή της ομάδας στη Βόρεια Κορέα…
……………………………………………………………………………………………………………..
Video Clip: Friends and fans and the Football Team of North Korea (DPRK) in the stadiums of South Africa 2010. The North Korean team returning to motherland..

This entry was posted in Άρθρα (Articles) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Όταν η γελοιότητα της ιμπεριαλιστικής προπαγάνδας προκαλεί την νοημοσύνη μας…

 1. faros says:

  Είναι γεγονός ότι εδώ και εννέα δεκαετίες που διάφορες χώρες έχουν προσπαθήσει να οικοδομήσουν τον Σοσιαλισμό – Κομμουνισμό, έχουν βρεθεί στο στόχαστρο καλοπληρωμένων “κύκλων” που μοναδικό στόχο έχουν την κατασυκοφάντηση.
  Είναι ένας τρόπος (η κατασυκοφάντηση) για να μπορούν να κρατούν κοιμώμενους ολόκληρους λαούς – σαν τον δικό μας π.χ. – ώστε οι καπιταλιστές να δρουν ανενέχλητοι και μάλιστα με την “σύμφωνη γνώμη”, μέσω της ψήφου, των κοινωνιών.

  Η Λ.Δ. της Κορέας βρίσκεται πολλά χρόνια τώρα στο στόχαστρο αυτό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε τον βρόμικο πόλεμο που και εμείς ως χώρα συμμετείχαμε που εξαπολύθηκε από τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό … και επειδή ούτε με τα όπλα μπόρεσαν να ακυρώσουν την Σοσιαλιστική προοπιτική της χώρας αυτής, προσπαθούν με γελοίες προπαγανδιστικές (που θα τις ζήλευε κι ο Γκέμπελς αν ζούσε) κατασκευασμένες και ψεύτικες δήθεν ειδήσεις να δηλητηριάσουν τους ανθρώπους άλλων χωρών … νομίζουν οι γελοίοι ότι μ΄αυτόν τον τρόπο θα πετύχουν … δεν ξέρω κι εγώ τι !

 2. redkorea says:

  Εκ των υστέρων ανακαλύψαμε το παρακάτω δημοσίευμα στην έγκριτη αθλητικοδημοσιογραφική σελίδα sport.gr, το οποίο και περιέχει επιπλέον στοιχεία σε ότι αφορά το ρόλο της FIFA…

  ===========================================================
  O πόλεμος της FIFA στην Βόρεια Κορέα
  Insider | 19/6/2010 4:54:30 μμ

  Μπορεί ο ψυχρός πόλεμος να έχει τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό, μπορεί επισήμως η ΦΙΦΑ να μην ασχολείται με την πολιτική αλλά η ουσία είναι ότι η παγκόσμια ομοσπονδία έχει κάνει …όργια σε βάρος της αποστολής της ομάδας της Βόρειας Κορέας.

  Αποτελεί κοινό μυστικό σε αρκετές εθνικές ομοσπονδίες και πολλούς δημοσιογράφους ότι για όλες τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες για τους βορειοκορεάτες βρίσκονται από πίσω οι άνθρωποι της ΦΙΦΑ.

  Το θέμα των «φιλάθλων της Βόρειας Κορέας» δόθηκε εμπιστευτικά σε –ποιούς άλλους –αμερικανούς δημοσιογράφους. Ένας μάλιστα από αυτούς (υποτίθεται ότι) πήρε και συνέντευξη από κάποιον από τους φιλάθλους ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ «ομολόγησε» στο δαιμόνιο δημοσιογράφο ότι τόσο ο ίδιος όπως και οι υπόλοιποι επελέγησαν από την κυβέρνηση της χώρας του κλπ. Μόνο τον αριθμό της ταυτότητας του ως πράκτορα της μυστικής αστυνομίας της χώρας του δεν αποκάλυψε.

  Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν από τον αγώνα με την Βραζιλία, ο εκπρόσωπος της ΦΙΦΑ επέτρεψε παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από τους κανονισμούς να γίνουν πολιτικές, προβοκατόρικες ερωτήσεις στον προπονητή της εθνικής ομάδας.

  Τις ερωτήσεις τις έκαναν –ποιοί άλλοι άλλωστε- νοτιοκορεάτες δημοσιογράφοι και αφορούσαν εδαφικές διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι δύο χώρες. Η ΦΙΦΑ αντί να απαγορεύσει τις ερωτήσεις και σε περίπτωση επιμονής να προχωρήσει σε μέτρα κατά των δημοσιογράφων, όπως προβλέπεται από τους κανονισμούς, έκανε τα στραβά μάτια και αντέδρασε όταν ήταν έτοιμοι να εκραγούν οι βορειοκορεάτες.

  Τέλος, το θέμα των τεσσάρων παικτών της ομάδας οι οποίοι «εξαφανίσθηκαν» και πιθανότατα ζήτησαν πολιτικό άσυλο, επίσης «διέρρευσε» από την ΦΙΦΑ τα στελέχη της οποίας ήταν τα πρώτα που πήραν στα χέρια τους την ενδεκάδα του αγώνα με την Βραζιλία. Στην συνέχεια βέβαια, όταν από την ΦΙΦΑ αντιλήφθηκαν τη γκάφα τους προσπάθησαν να τα καλύψουν δηλώνοντας μέσα από τα επίσημα κανάλια ενημέρωσης ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Ανεπίσημα όμως το δημιούργησαν και το συντηρούσαν οι ίδιοι αυτές τις μέρες.

  Διαβάστε περισσότερα: http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=67495#ixzz100i89NX7

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.