Life in North Korea – part 1 (Video) [Η Ζωή στην ΛΔ της Κορέας – μέρος 1ο (Βίντεο)]

Nine short amateurish but quite enlightening videos about Life in DPRK [Εννιά σύντομα ερασιτεχνικά αλλά αρκετά διαφωτιστικά βίντεο για τη ζωή στη ΛΔ της Κορέας]

====================================================================

1. Pioneers in Pyongyang [Πιονιέροι στην Πιονγιάνκ]


Duration: 00min 28sec

====================================================================

2. May 2009, Talking with Schoolchildren of Pyongyang [Μάης 2009, Κουβεντιάζοντας με μαθητές στην Πιονγιάνκ]


Duration: 00min 54sec

Talking with Schoolchildren about the job they are dreaming.
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Κουβεντιάζοντας με μαθητές για τα επαγγελματικά τους όνειρα.

====================================================================

3. Schoolchildren Marching in Pyongyang [Σχολικός περίπατος στο κέντρο της Πιονγιάνκ]


Duration: 00min 38sec

Schoolchildren marching on Kim Il-Sung Square in Pyongyang on September 2009.
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Σχολικός περίπατος στην πλατεία Κιμ Ιλ-Σουνκ στο κέντρο της Πιονγιάνκ, τον Σεπτέμβρη του 2009.

====================================================================
4. Daily life in North Korea: Kids in Kim Il-Sung Square in Pyongyang [Παιδιά ποζάρουν στην κεντρική πλατεία της Πιονγιάνκ]


Duration: 01min 13sec

====================================================================

5. A Picnic Party [Ένα πικ-νικ που μετατράπηκε σε γλέντι]


Duration: 00min 25sec

====================================================================

6. 1st May 2010: Picnic at the Botanic Park in Pyongyang [Πρωτομαγιά 2010: Πικ-νικ στο Βοτανικό Πάρκο στο κέντρο της Πιονγιάνκ]


Duration: 01min 46sec

Filmed by a Turkish group of tourists…

====================================================================

7. A North Korean Women’s Music Group [Ένα βορειοκορεάτικο ερασιτεχνικό γυναικείο μουσικό συγκρότημα]

====================================================================

8. A Bus Ride in Pyongyang, September 2006 [Μια βόλτα με λεωφορείο στην Πιονγιάνκ, Σεπτέμβρης 2006]


Duration: 06min 36sec

A Bus Ride in the center of Pyongyang. The view from the driver’s seat. No comments.
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Μια βόλτα με λεωφορείο στο κέντρο της Πιονγιάνκ. Η θέα από την θέση του συνοδηγού. Χωρίς σχολιασμό.

====================================================================

9. Good Morning Pyongyang (2010)


Duration: 00min 57sec

Pyongyang early in the morning, as seen from the Yanggakdo International Hotel.
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Η Πιονγιάνκ νωρίς το πρωί όπως φαίνεται από το “Yanggakdo International Hotel”.

====================================================================

Women Workers of a Dress Factory in DPRK, Snapshots of the life in their Collective [Γυναίκες Εργάτριες Εργοστασίου Ενδυμάτων: Στιγμές από τη ζωή της Κολεκτίβας]


Duration: 04min 41sec

This one is professionally shot. Excerpt of a documentary, filmed in a “Ken Loach style”. No narration.
………………………………………………………………………………………………………………………………………….
Απόσπασμα από ένα ντοκυμαντέρ, κινηματογραφημένο με τρόπο που μοιάζει στο στυλ του Ken Loach, χωρίς αφήγηση.

====================================================================
Credit goes to the original uploaders
====================================================================

Advertisements
This entry was posted in Multimedia, Video and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Life in North Korea – part 1 (Video) [Η Ζωή στην ΛΔ της Κορέας – μέρος 1ο (Βίντεο)]

 1. Roz Aristeros says:

  H Παπαρήγα αποκηρύσσει τη Β. Κορέα στο τέλος της συνέντευξης της στην ΚΕ:

  http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=214299

  ‘Ωρα να κατεβάσει ρολά το μπλογκ;

  • redkorea says:

   Στο άρθρο που μας παραπέμπεις, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ λέει για άλλη μια φορά ότι “ο Σοσιαλισμός δεν συμβαδίζει με την οικογενειοκρατία“. Δεν «αποκηρύσσει» την ΛΔ της Κορέας, ούτε βέβαια αποσύρει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο λαό της ΛΔ της Κορέας που βρίσκεται στο στόχαστρο του ιμπεριαλισμού ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.

   Αν υπονοείς ότι στο ιστολόγιο αυτό υποστηρίζουμε με άμεσο ή έμμεσο τρόπο ότι η οικογενειοκρατία είναι αποδεκτή στο Σοσιαλισμό, θα πρέπει να εξηγήσεις από πού βγάζεις αυτό το αυθαίρετο συμπέρασμα.

   Πρόσφατα μάλιστα αναδημοσιεύσαμε (“προσυπογράφοντας”) το άρθρο της στήλης “Από Μέρα σε Μέρα” του Κυριακάτικου ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ (3 Οχτώβρη 2010) όπου τονίζονταν αυτή ακριβώς η θέση:
   Είναι προφανές ότι για το ΚΚΕ η «οικογενειοκρατία» , η διαδοχή δηλαδή σε κομματικές και κρατικές θέσεις με κριτήριο την συγγένεια, δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη του για την συμμετοχή των εργαζόμενων μαζών στην εργατική εξουσία, τον εργατικό έλεγχο και το ρόλο του Κόμματος στη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

   Τους στόχους του ιστολογίου τους περιγράφουμε στο “What is this blog about [Περί τίνος πρόκειται]” και στο άρθρο “Υπέρμαχοι του “εκδημοκρατισμού” ή πλασιέδες της απόγνωσης και της εξαθλίωσης;”. Μια επίσκεψη στις παραπάνω παραπομπές μας ίσως σε βοηθήσει.

 2. Roz Aristeros says:

  Αγαπητέ redkorea, τα έχω διαβάσει τα κείμενα που αναφέρεις φυσικά. Κατ’αρχήν το άρθρο του Ριζοσπάστη προσπαθεί να χορέψει γύρω από το ζήτημα και το γυρίζει στους Παπανδρέηδες και τους Μητσοτάκηδες αντί να βγει και να πει σταράτα ότι καταδικάζει τις μεθόδους με τις οποίες γίνεται η διαδοχή της εξουσίας στη ΛΔΚ. Αν λοιπόν κατά την Παπαρήγα και κατ’ εσέ ο σοσιαλισμός δεν συμβαδίζει με την οικογενειοκρατία και στη Β. Κορέα υπάρχει οικογενειοκρατία τότε το συμπέρασμα είναι ότι δεν υπάρχει σοσιαλισμός, ναι ή όχι; Και στο “περί τίνος πρόκειται” του μπλογκ σου δεν μας λες ποιες είναι οι “επιμέρους διαφωνίες και επιφυλάξεις” σου για το καθεστώς. Δεν καταγράφεις λίγο πιο αναλυτικά τί δεν σου αρέσει στη ΛΔΚ ακριβώς; Σε ενοχλεί π.χ. που η συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού της ΛΔΚ δεν έχει πρόσβαση στο μπλογκ σου;

  • redkorea says:

   Λες «τα έχω διαβάσει τα κείμενα που αναφέρεις». Όμως φαίνεται ότι δεν κατανοείς ή (το πιθανότερο) δεν επιθυμείς να κατανοήσεις.

   Στο 1ο σχόλιο έγραψες «H Παπαρήγα αποκηρύσσει τη Β. Κορέα», που είναι απολύτως ανακριβές, αφού δεν ειπώθηκε ούτε αφέθηκε να εννοηθεί κάτι τέτοιο από την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

   Προχώρησες παραπέρα τους αυθαίρετους συνειρμούς σου και ρώτησες με κακόβουλη αφέλεια: «‘Ώρα να κατεβάσει ρολά το μπλογκ;», λες και δεν είναι ξεκάθαρο ότι το ιστολόγιο αυτό δεν αποσκοπεί σε «υποστήριξη του καθεστώτος» αλλά στο να αποκαλύψει και να αποκρούσει τις «προβοκάτσιες και τη συντονισμένη παγκοσμίως προπαγανδιστική εκστρατεία κατά του λαού της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας» που έχουν ενταθεί, ιδιαίτερα κατά το τελευταίο διάστημα από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

   Και έφτασες τυφλωμένος από την αντι-ΚΚΕ εμπάθεια σου και ανίκανος ακόμη και για ανάγνωση, να λες ότι «(η Παπαρήγα) προσπαθεί να χορέψει γύρω από το ζήτημα (…) αντί να βγει και να πει σταράτα ότι καταδικάζει τις μεθόδους με τις οποίες γίνεται η διαδοχή της εξουσίας στη ΛΔΚ»….

   Το άρθρο του Ριζοσπάστη αγαπητέ, ξεκαθαρίζει υπέροχα τη θέση του ΚΚΕ σε σχέση με την οικογενειοκρατία και το ζήτημα της διαδοχής στη ΛΔ της Κορέας. Δεν “χορεύει -όπως άδικα λες- γύρω από το ζήτημα”. Δεν έχεις παρά να το ξαναδιαβάσεις.

   Το άρθρο του Ριζοσπάστη κάνει ταυτόχρονα και κάτι άλλο που αρνείσαι να αντιληφθείς. ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ για άλλη μια φορά τον ρόλο των αστικών ΜΜΕ (=των ΜΜΕ που παρουσιάζουν την ειδησεογραφία από τη σκοπιά των συμφερόντων της αστικής τάξης) που δεν επικεντρώνουν στο συγκεκριμένο ζήτημα («Σοσιαλισμός και οικογενειοκρατία») για να ενημερώσουν, αλλά για να συκοφαντήσουν τον Σοσιαλισμό, καθώς η άρχουσα τάξη νιώθει «άβολα» από την πανθομολογούμενη πια ενίσχυση της επιρροής του ΚΚΕ και την προοπτική της ανατροπής της βάρβαρης εξουσίας της, πράγμα που επιτακτικά βάζει επί τάπητος το ΚΚΕ. Την ίδια ώρα βέβαια «κάνουν τα στραβά μάτια» στο φαινόμενο της οικογενειοκρατίας που είναι συνώνυμο του αστικού πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα (Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες κλπ).

   ………………………………………………………………………………………………………………………….

   Τέλος, δεν πρόκειται να αναλωθούμε μέσα από τις σελίδες αυτού του ιστολογίου σε συζητήσεις επί συζητήσεων για τα ζητήματα που αφορούν τον Σοσιαλισμό στη ΛΔ της Κορέας. Αυτό που μας ώθησε στην πραγμάτωσή του ήταν η ανάγκη να αποκαλυφθεί ο τεράστιος όγκος λάσπης, οι συνεχείς προβοκάτσιες, η σταθερή και συντονισμένη παγκόσμια επιχείρηση κατασυκοφάντησης της ΛΔ της Κορέας, που κορυφώθηκαν φέτος με τη υπόθεση «Cheonan» και την περίφημη «διαπόμπευση» της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

   Μία κουβέντα μόνο. Η οικογενειοκρατία είναι κομβικής σημασίας στρέβλωση, είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ΛΔ της Κορέας. Όμως ο Σοσιαλισμός είναι οικονομικο-πολιτικό κοινωνικό σύστημα. Η συζήτηση δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει στην οικογενειοκρατία.
   Η ισοπέδωση που επιχειρείται με αφορμή την ισχύουσα οικογενειοκρατία – παρόλες τις υπάρχουσες σημαντικές διαφορές – θυμίζει την προσπάθεια ισοπέδωσης της προσφοράς του Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στη Σοβιετική Ένωση και αλλού, στον οποίον οι εκτροπές δεν ήταν λίγες ούτε ασήμαντες. Όμως οι ανατροπή του Σοσιαλισμού όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις, αλλά οδήγησε ολόκληρη την ανθρωπότητα δεκαετίες πίσω.

   Επομένως, όποιος δεν συζητά από την σκοπιά της βελτίωσης του Σοσιαλισμού στη ΛΔ της Κορέας, όποιος δεν υπερασπίζεται τα επιτεύγματα του λαού της, όποιος δεν στέκεται αλληλέγγυος στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού της Κορέας, γίνεται ηθελημένα ή άθελα του φορέας προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην κορεατική χερσόνησο που μόνο προς το συμφέρον των κορεατών δεν είναι…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s