Υποσημείωση

Δεν πρόκειται να αναλωθούμε μέσα από τις σελίδες αυτού του ιστολογίου σε συζητήσεις επί συζητήσεων για τα ζητήματα που αφορούν τον Σοσιαλισμό στη ΛΔ της Κορέας.

Αυτό που μας ώθησε στην πραγμάτωσή του ήταν η ανάγκη να αποκαλυφθεί ο τεράστιος όγκος λάσπης, οι συνεχείς προβοκάτσιες, η σταθερή και συντονισμένη παγκόσμια επιχείρηση κατασυκοφάντησης της ΛΔ της Κορέας, που κορυφώθηκαν φέτος με τη υπόθεση «Cheonan» και την περίφημη «διαπόμπευση» της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

Μία κουβέντα μόνο. Η οικογενειοκρατία είναι κομβικής σημασίας στρέβλωση, είναι μια ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της ΛΔ της Κορέας.

Όμως ο Σοσιαλισμός είναι οικονομικο-πολιτικό κοινωνικό σύστημα. Η συζήτηση δεν μπορεί να αρχίζει και να τελειώνει στην οικογενειοκρατία. Η ισοπέδωση που επιχειρείται με αφορμή την ισχύουσα οικογενειοκρατία – παρόλες τις υπάρχουσες σημαντικές διαφορές – θυμίζει την προσπάθεια
ισοπέδωσης της προσφοράς του Σοσιαλισμού που γνωρίσαμε στη Σοβιετική
Ένωση και αλλού, στον οποίον οι εκτροπές δεν ήταν λίγες ούτε ασήμαντες. Όμως η ανατροπή του Σοσιαλισμού όχι μόνο δεν έλυσε τα προβλήματα και τις στρεβλώσεις, αλλά οδήγησε ολόκληρη την ανθρωπότητα δεκαετίες πίσω.

Επομένως, όποιος δεν συζητά από την σκοπιά της βελτίωσης του
Σοσιαλισμού στη ΛΔ της Κορέας, όποιος δεν υπερασπίζεται τα επιτεύγματα του λαού της, όποιος δεν στέκεται αλληλέγγυος στον αντιιμπεριαλιστικό αγώνα του λαού της Κορέας, γίνεται ηθελημένα ή «άθελα» του φορέας προώθησης των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην κορεατική χερσόνησο που μόνο προς το συμφέρον των κορεατών δεν είναι…

R.K.
Οχτώβρης 2010

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα (Articles). Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s