Υπέρμαχοι του “εκδημοκρατισμού” ή πλασιέδες της απόγνωσης και της εξαθλίωσης;

Υπέρμαχοι του “εκδημοκρατισμού” ή πλασιέδες της απόγνωσης και της εξαθλίωσης;

Με αφορμή το πρόσφατο άρθρο του κ. Δελαστίκ για τη Ρουμανία, θα θέλαμε να σημειώσουμε τα παρακάτω.
Τη θέση μας απέναντι στην ΛΔ της Κορέας σε γενικές γραμμές την περιγράφουμε στο “περί τίνος πρόκειται” και στην “υποσημείωση”, όπου γίνεται καθαρό ότι σε αυτό το ιστολόγιο δεν «υποστηρίζουμε» άκριτα την ΛΔ της Κορέας.
Υπάρχουν ζητήματα παρεκλίσεων, υπάρχουν αντιρρήσεις, όμως τοποθετούμαστε αλληλέγγυοι δίπλα στο λαό της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας που εδώ και δεκαετίες αντιστέκεται με γενναιότητα στις λυσσαλέες επιθέσεις του ιμπεριαλισμού που σκοπό έχει τον «εκδημοκρατισμό» της, να την καταντήσει δηλαδή όπως κατάντησε τις χώρες, όπου ανατράπηκε ο σοσιαλισμός και επιβλήθηκε η δικτατορία της αστικής τάξης, η αστική «δημοκρατία». … … … … … … … … … … … … … … …

…………………………………………………………………………………………………………………………………………

Είκοσι περίπου χρόνια μετά την ανατροπή του Σοσιαλισμού………………………………
Σήμερα, είκοσι περίπου χρόνια μετά την ανατροπή του Σοσιαλισμού, η κατάσταση που βιώνουν οι λαοί των πρώην σοσιαλιστικών χωρών της Ευρώπης είναι τραγική. Η Υγεία, η Παιδεία, η φροντίδα στον ηλικιωμένο, στο παιδί, ο Πολιτισμός, η σταθερή δουλειά, η προστασία της μητρότητας, όλα δικαιώματα εγγυημένα σε συνθήκες σοσιαλισμού, είναι πλέον ανύπαρκτα.

Οι αρρώστιες, η πορνεία, ο αναλφαβητισμός, η μαζική ανεργία, η φτώχεια, η ανέχεια, οι εμφύλιες διαμάχες, η παιδική εργασία, η παιδική πορνεία και πορνογραφία, το οργανωμένο έγκλημα, βρίσκονται σε ασύλληπτο επίπεδο, ενώ από την άλλη αμύθητα πλούτη συσσωρεύονται στα θησαυροφυλάκια της νεοδημιούργητης αστικής τάξης των χωρών αυτών.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………
Δημοσκοπήσεις στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες: Σοσιαλισμός vs Καπιταλισμός

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι ΣΕ ΟΛΕΣ τις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, ακόμα και σε αυτές τις δημοσκοπήσεις που διενεργούν τα αστικά ΜΜΕ (με τις ύπουλες ερωτήσεις, τα εκβιαστικά διλήμματα κλπ), το 50-85% του λαού αυτών των χωρών υποστηρίζει ξεκάθαρα ότι στον Σοσιαλισμό που γνώρισαν (με όλες του τις στρεβλώσεις, τα λάθη, τις ελλείψεις) η ζωή ήταν καλύτερη.

Όλοι αυτοί λοιπόν οι υποστηρικτές της παλινόρθωσης του καπιταλισμού στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες, που τότε πανηγύρισαν τον «εκδημοκρατισμό» αυτών των χωρών και το «τέλος του ψυχρού πολέμου» οφείλουν σήμερα να απολογηθούν, καθώς έβαλαν τότε το χεράκι τους για να θριαμβεύσει ο καπιταλισμός και οι λαοί αυτοί να ριχτούν στην καταστροφή και την απόγνωση.

Κάτι που δεν κάνουν βέβαια αφού συνεχίζουν με την ίδια επιμέλεια να παίζουν το βιολί του καπιταλιστικού «εκδημοκρατισμού» της ΛΔ Κορέας και της Κούβας. Πλασιέδες της απόγνωσης και της εξαθλίωσης και ακτιβιστές της καπιταλιστικής παλινόρθωσης. Σαν να μην είδαν τίποτα, σαν να μην έγινε τίποτα .

Οι λαοί όμως είδανε και βλέπουν. Και ο δικός μας λαός έχει συσσωρευμένη εμπειρία και πρέπει πια να στοχεύσει ψηλά. Να παραμεριστεί η μοιρολατρία και η αδιέξοδη γκρίνια και να έρθει ο Σοσιαλισμός-Κομμουνισμός στο προσκήνιο. Για να δυναμώσουν οι αγώνες, μέχρι την τελική λαϊκή νίκη…

This entry was posted in Άρθρα (Articles) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Υπέρμαχοι του “εκδημοκρατισμού” ή πλασιέδες της απόγνωσης και της εξαθλίωσης;

  1. Pingback: Redblogs.gr » Υπέρμαχοι του “εκδημοκρατισμού” ή πλασιέδες της απόγνωσης και της εξαθλίωσης;

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.