ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στην ΛΔ της Κορέας και τον ύπουλο ρόλο των αστικών ΜΜΕ

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο της στήλης “Από Μέρα σε Μέρα” του Κυριακάτικου (3 Οχτώβρη 2010) ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ.
………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Κυριακή 3 Οχτώβρη 2010

Για τη ΛΔ Κορέας

Ολες αυτές τις ημέρες μια σειρά αστικά ΜΜΕ προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις εξελίξεις σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στην ΛΔ της Κορέας όχι για να δώσουν εικόνα αλλά μόνο για να συκοφαντήσουν την ΛΔ Κορέας.

Το ΚΚΕ στο 18ο Συνέδριο του επεξεργάστηκε την αντίληψη του για το σοσιαλισμό στη βάση συμπερασμάτων από την αντεπανάσταση στα κράτη της σοσιαλιστικής οικοδόμησης στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη και στην πρώην ΕΣΣΔ (βλ. Απόφαση του 18ου Συνεδρίου του ΚΚΕ για το Σοσιαλισμό).

Είναι προφανές ότι για το ΚΚΕ η «οικογενειοκρατία» , η διαδοχή δηλαδή σε κομματικές και κρατικές θέσεις με κριτήριο την συγγένεια, δεν έχει καμία σχέση με την αντίληψη του για την συμμετοχή των εργαζόμενων μαζών στην εργατική εξουσία, τον εργατικό έλεγχο και το ρόλο του Κόμματος στη σοσιαλιστική οικοδόμηση.

Είναι ξένη και με την πρακτική του ως Κόμμα στην πολιτική που ακολουθεί για την ανάδειξη και διάταξη των στελεχών του γεγονός που έχει αποδείξει σε όλη την ιστορική του πορεία. Ποτέ κανένα στέλεχος του δεν αναδείχθηκε με βάση οικογενειακά ή συγγενικά κριτήρια.

Αυτές είναι πρακτικές που ταιριάζουν στα αστικά πολιτικά κόμματα είναι χαρακτηριστικό ότι οι ίδιες πολιτικές οικογένειες της αστικής τάξης όπως οι Παπανδρέου, οι Καραμανλήδες, οι Μητσοτάκηδες κυριαρχούν στην αστική πολιτική για πάνω από μισό αιώνα.

Αυτα τα «ξεχνάνε» οι διάφοροι αστοί κονδυλοφόροι που βρίσκουν ευκαιρία να διακωμωδήσουν την εργατική εξουσία αξιοποιώντας φαινόμενα που είναι αταίριαστα με τις αρχές της. Είναι οι ίδιοι που υπερασπίζονται την δικτατορία των μονοπωλίων, που θεωρούν ιερή και απαραβίαστη την νομιμότητα που προστατεύει το καπιταλιστικό κέρδος και ζητούν την σκληρή καταστολή κάθε απεργίας ή άλλης μορφής αγώνα.

Η λαθροχειρία που πραγματοποιείται αποδεικνύει ότι στοιχειώνει τους εφιάλτες της αστικής τάξης η δυνατότητα των εργαζομένων σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, να συνειδητοποιήσουν όχι μόνο το αδιέξοδο του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά και την δύναμη τους να ανατρέψουν αυτό το καπιταλιστικό σύστημα , να οικοδομήσουν την δική τους κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό, θέλουν να πνίξουν την ελπίδα ότι υπάρχει διέξοδος προς όφελος των λαϊκών αναγκών, δεν θα τους περάσει.

Πηγή: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Κυριακή 3 Οχτώβρη 2010

Advertisements
This entry was posted in Άρθρα (Articles) and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στην ΛΔ της Κορέας και τον ύπουλο ρόλο των αστικών ΜΜΕ

  1. Pingback: Redblogs.gr » ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στην ΛΔ της Κορέας

  2. Pingback: ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σχετικά με την αλλαγή ηγεσίας στην ΛΔ της Κορέας | No Style

  3. Άρα; Το ΚΚΕ συμφωνεί πως είναι αστείο η εξουσία να πηγαίνει από πατέρα σε υιο, είτε αυτός λέγεται Παπανδρέου, είτε Κιμ. Καταλαβαίνω σωστά;

  4. pasxalis says:

    ΝΑΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΤΟΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s